'Održavanje računa će biti besplatno': Mali pozvao da se prijavite za novu pomoć države

Ministar finansija pozvao je studente da se prijave za dobijanje studentskih kartica

12.11.2023. 16:11
  • Podeli:
siniša mali tanjug sava radovanović-650c2773c1b27.webp Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ

Prijavljivanje za studentske kartice počeće sutra, studenti će ih dobijati besplatno, a kartice će biti i platne i održavanje računa na njima biće besplatno.

Ministar finansija Siniša Mali pozvao je studente da se prijave za dobijanje kartica.

"Pravo na karticu imaće i studenti sa državnih i sa privatnih fakulteta, ukupno oko 240.000. Studenti će, to već znamo, imati popust na avionske karte kod Er Srbije od 10 odsto, kod "Srbija voza" 20 odsto", naglasio je Mali.

"U pregovorima smo da im obezbedimo i pogodnosti u knjižarama, supermarketima, osiguravajućim kućama, raznim institucijama, kao što smo već obezbedili za penzionere koji imaju Penzionerske kartice", rekao je Mali, gostujući na TV Prva.

Prema njegovim rečima, studentske kartice su mali znak pažnje prema studentima kojima je svaka pogodnost dobrodošla, kako bi uštedeli.

"Postojeća kartica, koja je domska inače, košta 2.500 dinara da dobijete karticu, 1.500 dinara da obnavljate tu karticu svake godine. Nova studenska kartica je potpuno besplatna. Dakle, stvarno smo se potrudili da izađemo studentima u susret i da to osete", dodao je Mali.

Kako se prijaviti za studentsku karticu

Prijava studenata za nove studentske kartice počinje u ponedeljak, 13. novembra na portalu Uprave za trezor, na adresi zsk.trezor.gov.rs.

Studenti će prilikom prijave za nanjnoviju pomoć države unositi JMBG, birati fakultet, unositi broj mobilnog telefona kako bi bili obavešteni kada je kartica gotova i biraće ekspozituru Banke Poštanska štedionica gde žele da preuzmu karticu.

Studenti će, takođe, prilikom prijave, davati saglasnost za obradu podataka.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()