Počela prijava za novčanu pomoć mladima od 5.000 dinara

Pravo na prijavu imaju svi mladi koji su od 20. novembra na ovamo napunili 16 godina i koji nemaju navršenih 30 godina.

01.12.2022. 09:42
  • Podeli:
dinari_zarada_plata_pixabay.jpg Foto: Pixabay

 U ponoć je počela prijava za novčanu pomoć mladima u iznosu od 5.000 dinara, kako je ranije i najavljeno. Državljani Srbije starosti između 16 i 29 godina moći će da se prijave u narednih 15 dana odnosno do 15. decembra.

Pravo na prijavu imaju svi mladi koji su od 20. novembra na ovamo napunili 16 godina i koji nemaju navršenih 30 godina.

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će prve isplate početi već 16. decembra.

Prijavu je moguće izvršiti na sajtu Uprave za trezor Srbije. 

Na onlajn formularu potrebno je ispuniti jedinstveni matični broj građanina, broj lične karte kao i banku u kojoj imate račun na koji će vam biti isplaćena ova pomoć.

"Ukoliko nemate račun birajte samo banku i mi ćemo taj račun za vas da otvorimo", naveo je Mali.

Važno je naglasiti i da oni koji su se prijavljivali u februaru i junu, i ovaj put to ponovo moraju da učine.

Ministar je i podsetio da je država već dva puta od početka godine pružila novčanu pomoć mladima od 100 evra, te je naglasio da je država iz budžeta za ovu isplatu izdvojila ukupno šest milijardi dinara, odnosno oko 45 miliona evra.

Ministar je pozvao sve mlade da iskoriste priliku da dobiju dodatni novac u susret novogodišnjim praznicima te je dodao da će država, kroz povraćaj PDV-a prilikom trošenja ovog novca, opet imati dodatni priliv u budžetu što se održava na održavanje nivo ekonomskih aktivnosti u zemlji.

Mali je istakao da će novac direktno, bez prijavljivanja, dobiti svi koji su na izvršenju zatvorske kazne kao i oni koji primaju socijalnu pomoć

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()