Pomoć države za zdravstvene radnike i mlade

Ministar finansija Siniša Mali materijalnu podršku obećao je i penzionerima

14.01.2022. 10:49
  • Podeli:
dinari-dusko-jaramaz-pixsell.jpg

Zdravstveni radnici danas će dobiti najnoviju jednokratnu pomoć od 10.000 dinara, a mladi uzrasta od 16 do 29 godina od ponoći mogu da se prijave za državnu pomoć od 100 evra.

Kako je za RTS objasnio ministar finansija Siniša Mali, ukupno 122.462 zdravstvena radnika u Srbiji u kontinuitetu dobijaju podršku kao zahvalnost za sve što u poslednje dve godine rade za zemlju i građane.

Pravo na materijalnu pomoć imaju zdravstveni radnici u zdravstvenom sistemu, vojno-zdravstvenim ustanovama, zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, ustanovama socijalne zaštite čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta, Zavodu za sport i Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije.

Prijava za mlade preko portala Uprave za trezor trajaće od ponoći danas do 30. januara.

Mali je naveo da će novac mladima biti isplaćen 1., 2. i 3. februara, a svojevrsnu podršku od 20.000 dinara u februaru obećao je i penzionerima.


 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()