Pravo na subvencije za kupovinu prve nekretnine ostvarilo 456 majki

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić ističe da finansijska podrška porodicama sa decom nikada nije bila veća

04.10.2023. 14:34
  • Podeli:
nekretnine ključ pixabay-650325cdd44d2.webp Foto: Pixabay

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić izjavila je danas da je državnu subvenciju za kupovinu prve nakretnine, po osnovu rođenja deteta, do sada ostvarilo 456 majki.

Kisić je, prilikom posete porodici Stanković iz Smederevske Palanke, koja je jedna od korisnika subvencije, istakla da joj je veoma drago što su, uz podršku države, mnoge porodice uspele da obezbede jednu od najvažnijih stvari u životu - svoj krov nad glavom, saopšteno je iz Ministarstva.

Kisić je rekla da su ovi divni mladi ljudi pre nešto više od godinu dana dobili svoje prvo dete, a ono š to je posebno lepo jeste da je devojčica Mina upravo u ovoj kući, napravila i svoje prve korake.

"Nadamo se da će se u ovom prostranom domu oriti dečja graja i da će ova devojčica dobiti u nekom narednom periodu brata ili sestru", istakla je Kisić i dodala da veruje da će ovakvih porodica u našoj Srbiji biti sve više. 

Kisić je navela da je ponosna što pronatalitetne mere, koje su sprovedene na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, daju rezultate istakavši da finansijska podrška porodicama sa decom nikada nije bila veća.

Kako je navela, i lokalne samouprave takođe pružaju veliku podršku porodicama i ljudima koji žele da se ostvare u ulozi roditelja i dodala da je Smederevska Palanka upravo pravi primer toga.

Predsednik Opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen naveo je da ova lokalna samouprava već nekoliko godina unazad prati politiku države i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i pruža podršku porodicama kroz različite pronatalitetne mere, kao što su finansijska podrška za novorođenu decu, smanjena cena vrtića, rekonstrukcija predškolskih ustanova, prevoz za decu i slično. 

Majka koja je ostvarila pravo na subvenciju i time svojoj porodici obezbedila dom, Ana Stanković, rekla je da im je ova podrška bila veoma značajna, da se na isplatu novca nije dugo čekalo i poručila drugim majkama da apliciraju za ovu subvenciju, imaju strpljenja i vere.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()