Priština zabranila ulazak robe iz Srbije na Kosovo i Metohiju

Takva odluka je doneta nakon današnjeg hapšenja trojice pripadnika specijalne policije tzv. Kosova na teritoriji centtralne Srbije

14.06.2023. 17:41
  • Podeli:
jarinje profimedia-0719712625-1668082345570.webp Foto: Profimedia

Vlada u Prištini donela je odluku o zabrani ulaska robe iz centralne Srbije na Kosovo i Metohiju. Odluka je doneta nakon hapšenja trojice pripadnika specijalne policije tzv. Kosova, piše Koha.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pozvao je na Tviteru na hitno oslobađanje specijalaca za koje tvrdi da su kidnapovani i dodao da je reč o "osveti" Beograda zbog jučerašnjeg hapšenja Miluna Milenkovića Luneta.

On je od međunarodne zajednice zatražio da osudi ovaj čin, dodavši da je u pitanju "agresija" koja za cilj ima eskalaciju i destabilizaciju situacije na KiM. Kurti tvrdi da su trojica pripadnika kosovske policije uhapšena na mestu koje se nalazi oko 300 metara unutar teritorije Kosova i Metohije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()