Protiv čipsa, kafe i paste za zube: Novi kosovski sajt poziva na bojkot srpskih proizvoda

'Svaki proizvod uvezen iz Srbije pretvara se u investiciju za nabavku naoružanja srpske vojske! Bojkotujte proizvode Srbije! Bojkotujte 860 bar kod! Prestanite da finansirate srpsku vojsku', poručuju autori sajta

30.03.2023. 14:48
  • Podeli:
Kosovo_bojkot srpske robe_sajt_Foto PrtScr Bojkoto 860-6425850608bc3.webp Foto: PrintScreen / Bojkoto 860

Na Kosovu i Metohiji je pokrenut novi sajt "Bojkoto860" koji građane pozivaja da ne kupuju proizvode iz Srbije. Na sajtu dominira poziv na "Bojkot proizvoda Srbije. Bojkot barkoda 860", budući da je 860 broj na bar kodu koji označava srpske proizvode.

"Svaki proizvod uvezen iz Srbije pretvara se u investiciju za nabavku naoružanja srpske vojske! Bojkotujte proizvode Srbije! Bojkotujte 860 bar kod! Prestanite da finansirate srpsku vojsku", poručuju autori sajta.

Među proizvodima koje bi građani trebalo da bojkotuju su slatkiši kompanije "Svislajon", "Medela" štrudle, flaširane vode "Akva viva", "Rosa" i "Prolom", kafa "Donkafe", "Plazma" i "Jafa" keks, čips, Smoki, Štark slatkiši, sokovi, ulje, ali i farbe za kosu. Građani se, takođe, pozivaju i da ne kupuju ni "Koka-kolu", "Fantu“ i "Šveps", prenosi Kosovo-online.

Uz ovaj poziv, nabrojani su i različiti podaci, kako se "zaboravljena istorija ne bi ponovila" – o broju ubijenih i nestalih na KiM, uz navode da je 40 odsto svih naseljenih kuća na Kosovu teško oštećeno ili uništeno, a 848.000 ljudi proterano iz svojih domova.

Autori sajta navode da je on napravljen "da podigne svest o važnosti nekupovine srpskih proizvoda i nije kreiran da promoviše ili podstiče nasilje na bilo koji način".

Na Kosovu i Metohiji već dugo traje kampanja za bojkot robe proizvedene iz Srbije, a nedavno je objavljen bizaran spot u kome su se u ambalažama srpskih proizvoda umesto slatkiša nalazili meci, što je simbolično imalo istu poruku, da se "kupovinom srpskih proizvoda finansira srpska vojska".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()