Putin potpisao: Blokada za novac stranaca pod sankcijama Moskve

Specijalne ekonomske mere su usmerene na zabranu ili ograničavanje finansijskih operacija, blokiranje novčanih sredstava i druge imovine lica pod blokadom

04.08.2023. 15:07
  • Podeli:
Tan2023-06-2820131292_5 vladimir putin Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP-649d2bb0c19ed.webp Foto: Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon o blokadi novčanih sredstava i imovine pravnih lica koji su pod kontrolom stranih organizacija i građana protiv kojih Rusija preduzima restriktivne mere.

Zakon predviđa jedinstveni pristup realizaciji specijalnih ekonomskih mera u Rusiji, usmerenih na zabranu ili ograničavanje finansijskih operacija, blokiranje novčanih sredstava i druge imovine lica pod blokadom, kao i finansijskih operacija koje se izvršavaju u interesu ili u korist takvih lica, prenosi Sputnjik.

Putin je 2018. godine kao odgovor na neprijateljska dejstva Ukrajine doneo odluku o uvođenju posebnih ekonomskih mera protiv pojedinih ukrajinskih organizacija i državljana.

Od tada je izrađena pravno primenljiva praksa u skladu sa kojom je i pripremljen i usvojen ovaj zakon.

Zakon stupa na snagu 180 dana nakon zvaničnog objavljivanja. Odgovarajući dokument objavljen je na zvaničnom portalu pravnih informacija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()