Roditelji, obratite pažnju: Proizvod popularnog brenda za decu povučen iz prodaje zbog rizika po zdravlje

Postoji hemijski rzizik

24.10.2023. 11:53
  • Podeli:
dečak, vrtić, dete Pixabay-63ad7fa86399d.webp Foto: Pixabay

Ministarstvo trgovine Republike Srbje objavilo je na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima (NEPRO) da postoji hemijski rizik za kupce seta minđuša za decu koji se prodaje u prodavnicama Pepko.

Kako se navodi, radi se o modelu Minnie Mouse i Daisy Duck, artikal SКU 349036, pakovanje od 6 komada, koji nije usklađen sa Uredbom REACH.

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine

Kod označenog proizvoda brzina oslobađanja nikla može premašiti dozvoljeni nivo, a kako je objašnjeno, nikl je jak senzibilizator i izaziva alergijske reakcije ako je prisutan u proizvodima koji dolaze u direktan i produženi kontakt sa kožom.

Kompanija je objavila vest o povlačenju svog proizvoda, obaveštenje je poslato svim maloprodajnim objektima, a kupci imaju pravo na povraćaj novca.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()