Rusi registrovali više hiljada firmi u Srbiji: Tri top oblasti kojima se bave

U prvih mesec i po dana ove godine registrovano 94 privredna društva i 522 preduzetnika

25.02.2023. 13:17
  • Podeli:
programiranje kompjuter laptop pixabay-63f9fc2f55e75.webp Foto: Pixabay

U Srbiji su u prethodnoj registrovana 1.034 privredna društva čiji su vlasnici ili osnivači pravna i fizička lica iz Ruske Federacije kao i 3.244 preduzetnika iz te zemlje. 

Najviše registrovanih firmi ima veze sa programiranjem

 U periodu od prvog januara do 13. februara ove godine, registrovano je 94 privredna društva i 522 preduzetnika, navode iz APR-a.

Najveći broj privrednih društava i preduzetnika, registrovanih u prethodnoj godini ima delatnost računarsko programiranje, zatim konsultantske aktivnosti u vezi sa poslovanjem i ostalim upravljanjem, dok su na trećem mestu konsultantske delatnosti u oblasti informacione tehnologije.

Specijalizovane dizajnerske delatnosti su na četvrtom mestu po broju privrednih društava kojima je to delatnost, dok je na petom delatnost reklamnih agencija, a poslednja dva mesta zauzimaju trgovina na veliko i ostale usluge informacione tehnologije. 

U 2021. manje od sto

Što se tiče 2021. godine, registrovano je osnivanje 83 privredna društva čiji su vlasnici ili osnivači pravna i fizička lica iz Rusije i 76 preduzetnika. 

U 2021. najveći broj privrednih društava ima delatnost u oblasti nespecijalizovana trgovina na veliko, zatim računarsko programiranje, na trećem mestu je izgradnja stambenih i nestambenih zgrada i na poslednjem konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem.

Kada je reč o preduzetnicima u istoj godini, registrovana delatnost najvećeg broja preduzetnika je računarsko programiranje, zatim konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, a na poslednjem mestu su specijalizovane dizajnerske delatnosti. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()