Skoro milion dece se prijavilo za novčanu pomoć države od 10.000 dinara: Prijava do 20. septembra

Prijava se obavlja elektronskim putem

31.08.2023. 18:45
  • Podeli:
novac shutterstock-646385348190b.webp Foto: Shutterstock

Broj prijavljene dece za pomoć države od 10.000 dinara danas do 17 sati dostigao je 900.000, saopštili su iz Uprave za trezor.

Prijava za novčanu pomoć traje do 20. septembra, a ista se obavlja putem elektronske adrese idp.trezor.gov.rs.

Podsetimo, Skupština Srbije usvojila je krajem jula zakon kojim se omogućava isplata po 10.000 dinara za svako dete do 16 godina.

Ovu novčanu pomoć može se dobiti za svako dete koje je državljanin Republike Srbije, rođeno 21. novembra 2006. godine ili nakon tog datuma. To znači da su zakonskim predlogom obuhvaćena i deca koja sada imaju 16 godina, a koja prošle godine nisu ispunjavala uslove za pomoć mladima od 16 do 29 godina, jer su imala manje od 16 godina.

Zakon je definisao da pravo na uplatu novčane pomoći u iznosu od 10.000 dinara ima majka deteta, kao i otac, staratelj ili hranitelj pod uslovima propisanim navedenim zakonskim rešenjem.

Inače, pravo na ovu pomoć ima oko 1,1 milion dece, a za to će biti izdvojeno oko 100 miliona evra.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()