Šolc nastavlja ekonomsku saradnju sa Rusijom, ako Kremlj okonča rat?

12.12.2022. 20:59
  • Podeli:
olaf-solc-scholz-fotomichaelkappelerdpapixsell.jpg Foto: Michael Kappeler / dpa / Pixsell

Nastavak ekonomske saradnje Nemačke i Rusije je moguć, ako Kremlj okonča rat u Ukrajini, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc.

Zapad neće ukidati sankcije uvedene Rusiji zbog sukoba u Ukrajini sve dok Moskva ne povuče svoje trupe iz Ukrajine i dok se ne postigne mirovni sporazum sa Kijevom, istakao je kancelar u svojim prethodnim izjavama, podseća Rojters.

"U ovom trenutku, odnosi koje imamo su na najnižem nivou, na minimumu. Međutim, ukoliko Rusija okonča rat trebalo bi da joj se pruži šansa za obnovu ekonomske saradnje. To sada svakako nije slučaj", rekao je Šolc pred nemačkim Odborom za ekonomske odnose sa istočnom Evropom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()