Srbijavoz: Nove cene železničkog prevoza od septembra, novine u načinu naplate

Za putnike koji se ukrcaju u voz bez karte, uz redovnu cenu biće dodatno naplaćena naknada za izdavanje karte u vozu, u iznosu od 500 dinara

10.07.2024. 17:53
  • Podeli:
srbijavoz, železnica srbije, voz, vozovi, flirt voz vozovi - TANJUG SRBIJAVOZ ĐORĐE KRSTIĆ (2)-6659bc1c9048a.webp Foto: TANJUG/SRBIJAVOZ/ĐORĐE KRSTIĆ

Novi cenovnik prevoza putnika u unutrašnjem železničkom saobraćaju Srbije važiće od septembra ove godine, a biće uvedene i novine u načinu naplate, saopštila je danas kompanija Srbijavoz.

Privredno društvo za železnički prevoz putnika ističe da prema važećem cenovniku prevoza putnika posluje već tri godine, a da je u tom periodu došlo do značajnih izmena tržišnih uslova, pre svega povećane su cene energenata i rezervnih delova, pa je zato i doneta odluka o korekciji cena koja stupa na snagu 1. septembra ove godine.

"Pored toga, novina će biti i veći popust na onlajn kupovinu karata, putem mobilne aplikacije i vebsajta srbijavoz.rs, u visini od 10 odsto, koji se uvodi sa ciljem da putnike motivišemo da svoje karte kupuju unapred i onlajn", napominje se u saopštenju Srbijavoza.

Za putnike to konkretno znači da će, na primeru nekih od najfrekventnijih linija, cena karte drugog razreda za Regio voz između Beograda i Novog Sada, kupljene preko mobilne aplikacije, umesto dosadašnjih 373 dinara, koštati 445 dinara.

Pored toga, primera radi, cena karte drugog razreda za Regio voz između Beograda i Užica, kupljene preko mobilne aplikacije, umesto dosadašnjih 730 dinara, od septembra koštati 864 dinara.

Znatno povećanje broja putnika dovodi i do sve učestalije pojave da putnici u vozove ulaze bez prethodno kupljene karte, koju kupuju kod konduktera, što dalje dovodi do otežanog upravljanja kapacitetima, gužvi i negativnog efekta na komfor putnika.

Srbijavoz stoga apeluje na putnike da svoje karte unapred kupe onlajn ili na kartomatima i blagajnama širom Srbije.

Dodatno, do septembra će biti postavljeni novi kartomati na više od 20 stanica u Srbiji.

Nakon toga, za putnike koji se ukrcaju u voz bez karte, uz redovnu cenu biće dodatno naplaćena naknada za izdavanje karte u vozu, u iznosu od 500 dinara.

Ova naknada neće se primenjivati za putnike koji putovanje započinju na stanici u kojoj ne postoje putničke blagajne i/ili kartomati.

"Očekujemo da efekti ovih izmena doprinesu kontinuiranom podizanju kvaliteta naših usluga i poboljšanju korisničkog iskustva putnika i naglašavamo da, i nakon ovih korekcija cena, železnički prevoz ostaje značajno povoljniji u odnosu na drumski prevoz", navodi se u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()