Stiže pomoć, ali u kreditima: MMF i Ukrajina postigle novi sporazum

Sporazum je sklopljen na četiri godine

22.03.2023. 10:06
  • Podeli:
MMF2_Reuters.jpg Foto: Reuters

Međunarodni monetarni fond (MMF) saopštio je da je sa Ukrajinom postignut sporazum o četvorogodišnjem finansijskom paketu vrednom oko 15,6 milijardi dolara.

Sporazum, koji još mora da ratifikuje Upravni odbor MMF-a, rezultat je višemesečnih pregovora između MMF-a i ukrajinskih vlasti, prenosi Rojters.

Iz MMF-a je izraženo očekivanje da će taj sporazum pomoći da se podstakne veliki broj međunarodnih donatora i partnera da Ukrajinu daju kredite pod uslovima povoljnijim od tržišnih.

"U narednom četvoromesečnom periodu se očekuje postepen ekonomski oporavak od teških oštećenja na objektima kritične infrastrukture, iako i dalje postoje prepreke, uključujući rizik od dalje eskalacije sukoba", izjavio je zvaničnik MMF Gevin Grej.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()