Svi hoće 100 evra: Navala mladih na lične karte

Šalteri MUP-a u poslednje dve nedelje zatrpani su zahtevima za izdavanje novih dokumenata

11.01.2022. 13:45
  • Podeli:
100 evra_eura_Dusko Jaramaz_PIXSELL-1664287115162.webp Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Da bi mladi mogli da se prijave za 100 evra državne pomoći, prethodno treba da imaju ličnu kartu. To je razlog zbog koga na šalterima policijskih stanica danima vladaju velike gužve.

"Poslednjih dana decembra 2021. godine, kao i početkom ove godine, na šalterima policijskih uprava i policijskih stanica povećan je broj zahteva za izdavanje ličnih karata. Dok se u prvoj polovini decembra taj broj na dnevnom nivou kretao između 2.000 i 2.500, na dan 30. decembra primljeno je više od 4.000 zahteva za izdavanje lične karte. Četvrtog januara broj je porastao na skoro 8.000", rekli su iz Ministartsva unutrašnjih poslova za Novosti.

U MUP podsećaju da je građanima na raspolaganju zakazivanje termin za podnošenje prijava preko portala eUprave kako bi se rasteretila gužva i posao obavio efikasnije.

"Zakonski rok za izdavanje lične karte je 15 dana od dana podnošenja zahteva", podsećaju iz policije i dodaju da je i praksi taj rok znatno kraći, od tri do četiri dana.

Da podsetimo, poslanici Skupštine srbije danas razmatraju Predlog zakona o privremenom registru državljana Srbije, starosti od 16 do 29 godina, kojima se uplaćuje novčana pomoć. Prijava traje od 15. do 30. januara, a sredstva se isplaćuju od početka februara.

Proces prijavljivanja je isti kao i za prethodnih 100 evra koje su dobili svi građani Srbije. Odnosno, na portalu Uprave za trezor unosi se ime i prezime osobe, jedinstveni matični broj i broj važeće lične karte.

 

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()