UNA je proveravala kako teče obnova Trga Nikole Pašića: Zašto su radovi produženi za još 75 dana?

Izvođači radova ranije su naveli da nisu oni krivi za kašnjenje, već projektanti

Autor: Zvonko Ninkov
23.10.2024. 21:00
  • Podeli:

Iako je po prvobitnom planu rekonstrukcija Trga Nikole Pašića trebalo da bude gotova krajem septembra, taj rok je probijen, radovi produženi za još 75 dana, a troškovi dodatno uvećani. UNA je proveravala kako obnova sada teče i kakvi su izgledi da se završi do kraja godine.

Da se radi - radi se. Popločavanje fontane na Trgu Nikole Pašića je počelo, priprema se prostor za mobilijar i sadnju cveća, a deluje i da je spomenik nekadašnjem predsedniku Vlade još malo, pa je gotov.

Međutim, po investitorskoj tabli, postavljenoj krajem februara, svi radovi trebalo je da budu završeni u roku od sedam meseci, što je već krajem leta postalo jasno da se neće desiti.

Izvođači radova već su ranije objasnili da nisu oni krivi za kašnjenje, već projektanti. Navodno, crteži za fontanu nisu bili gotovi na vreme, a ni kamen za njeno oblaganje nije isporučen kada se očekivalo.

Inače, poskupljenje radova na obnovi Trga nije prvo, jer se u maju ispostavilo da projektom nije bilo predviđeno da sve što se iskopa na gradilištu mora i da se odveze na deponiju.

Zašto su rokovi pomereni za još dva i po meseca, a troškovi dodatno uvećani za 25 milona dinara? Jesu li sada svi problemi oko rekonstrukcije rešeni i kada će čitav posao biti završen? To su pitanja koja je Una televizija uputila gradskim vlastima. Odgovore na njih, međutim, do ovog trenutka nismo dobili.

Ove nedelje istekao je i Javni poziv za tehnički pregled izvedenih radova na rekonstrukciji, koji je raspisao Grad Beograd, a čija je procenjena ukupna vrednost 2,4 miliona dinara. Predviđeno je da ugovor traje 730 dana, ali je i on podložan produženju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()