Vikendice na vrhu potražnje: Najskuplja u Vojvodini prodata za 410.000 evra

Najskuplja u Sremskoj Kamenici dostigla je cenu od 410.000 evra, dok je najjeftinija prodata za 1.000 evra u Zrenjaninu, podaci su Republičkog geodetskog zavoda.

02.10.2022. 09:13
  • Podeli:
vikendica pixabay-1664694749222.webp Foto: Pixabay

U godini pandemije prodato je najviše vikendica, pa je i ponuda, kako kažu agenti za prodaju nekrentina s kojima je novosadski Dnevnik razgovarao, sve slabija. Vojvodina drži „slavno“ prvo mesto po broju prodatih vikendica, ali od ove godine i po ceni.

Najviše se prodaju u Inđiji

Prema izveštaju Republičkog geodetskog zavoda, najviše prodatih vikendica su sa placem, što je, kako je potvrđeno u agencijama za prodaju nekretnina, i najtraženija roba kada je reč o ovoj vrsti nepokretnosti, prenosi 021.

Inđija prednjači po broju prodatih vikendica, pa je prve polovine ove godine zabeleženo 87 prodaja, a najskuplja od njih je dostigla cenu od 68.000, dok je najjeftinija koštala 2.040 evra. Novi Sad sa 43 prodate vikendice je na drugom mestu po broju prometa ove vrste nepokretnosti, a najskuplja je bila 410.000, dok je najjefitnija stajala 5.000 evra.

Beočin, Zrenjanin i Irig su na trećem mestu sa po 33 prodate vikendice. Irig je najskuplji, a maksimalna postignuta cena je 100.000, dok je minimalna 9.700. U Beočinu je najskuplja koštala 78.000 evra, a najjefitnija 5.000, dok je u Zrenjaninu maksimalna cena 74.000, a minimalna 1.000. evra. U Sremskim Karlovcima je prodato 26 vikendica i nije bilo prometovano ništa ispod 3.000 evra, a cena nije prelazila 49.000.

Kako su za Dnevnik pojasnili u agencijama za nekretnine, klijenti najviše traže vikendice u blizini grada, kojih je zapravo sve manje.

Najjeftinije u blizini grada

„Najjeftinije i one blizu grada koje imaju pristupačne puteve su najtraženije vikendice. Nije ih puno ostalo jer je dosta prodato tokom korone, kada su ljudi tražili način da se sklone iz zgrada. Primećujemo da vikendice ne budu dugo oglašene jer zbog potražnje budu relativno brzo i prodate. U okolini Novog Sada je slaba ponuda, ali ih ima prema Banstolu, u Čereviću, Suseku, a na Popovici skoro da ih i nema. Istovremeno, teško je naći vikendicu ispod 50.000 evra“, kaže Danča Slalov iz jedne novosadske agencije za promet nekretnina.

Cene prometovanih vikendica u Srbiji u 2021. godini kretale su se od 1.200 do 600.000 evra za vikendicu na Kopaoniku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()