Vučić: Od Evropske unije dobijamo 430 miliona evra za prugu Niš-Dimitrovgrad sa obilaznicom

Kada bude gotova brza pruga, moći će da se stigne za dva sata i deset minuta od centra Beograda do centra Niša

28.03.2024. 13:08
  • Podeli:
aleksandar vučić obilazi pirot, 28 mart 2024 - foto Tanjug Aleksandar Ćirić (2)-66055d4693cc5.webp Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge od Niša do Dimitrovgrada, na deonici Pirot-Sukovo, da ćemo dobiti više novca od Evropske unije za taj projekat - oko 430 miliona evra zajedno sa obilaznicom oko Niša.

"I sad razgovaramo sa Evropljanima, sa kojima radimo ovu deonicu, biće značajno više novca, sve ukupno zajedno sa obilaznicom oko Niša i sa svim drugim, računam da će to biti negde oko 430 miliona evra. Od toga ćemo dobiti  za ovu deonicu Niš-Dimitrovgrad, plus za obilaznicu i za sva ta tri dela o kojima pričamo, oko 108 miliona evra od Evrope, na poklon", rekao je Vučić.

On je dodao da je to veliki novac koji će Srbija dobiti od Evropske unije.

"Najveći novac smo dobili, od ukupno 2,775 milijardi evra, koliko je sad procenjeno 610 miliona evra za brzu prugu Beograd-Niš. I stvari se kreću konačno, ja sam uvek nezadovoljan, uvek mislim da može brže, ali to su velike stvari koje menjaju izgled naše zemlje", rekao je Vučić.

Naglasio je da će, kada bude gotova brza pruga, moći da se stigne za dva sata i deset minuta od centra Beograda do centra Niša.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()