Vučić: Težak i uspešan sastanak sa MMF, Srbija nastavlja putem fiskalne stabilnosti

Predsednik Srbije je naveo da mu je Megetigan čestitao na postizanju investicionog rejtinga Srbije

14.10.2024. 11:55
  • Podeli:
aleksandar vučić, mmf - 14 okt 2024 - TANJUG SAVA RADOVANOVIĆ-670cea944c429.webp Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle sastanka sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), da Srbija nastavlja putem fiskalne stabilnosti, ali da ćemo morati da budemo još disciplinovaniji i odgovorniji nego do sada.

''Težak, verujem i uspešan sastanak sa delegacijom MMF. Srbija nastavlja putem fiskalne stabilnosti, ali ćemo morati da budemo još disciplinovaniji i odgovorniji nego do sada'', naveo je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

Vučić je dodao da pregovori sa MMF jesu bili naporni, ali da je ostvaren sjajan napredak što je, kako je naveo, potvrdio i šef misije Donald Megetigan

Predsednik Srbije je naveo da mu je Megetigan čestitao na postizanju investicionog rejtinga Srbije i istakao uspešan završetak četvrte, ujedno i poslednje revizije tekućeg stend-baj aranžmana, kao i dogovor novog PCI aranžmana od sledeće godine.

Dodao je da je potvrđen dogovor o održavanju budžetskog deficita od tri odsto u periodu 2025-2027, uz prioritizaciju kapitalnih projekata. 

Vučić je naveo da je delegacija MMF naglasila važnost poštovanja fiskalnih pravila, posebno kada je reč o platama i penzijama, kao i potrebu za pažljivim upravljanjem troškovima u sektorima poljoprivrede, infrastrukture i zdravstva.

''Izrazio sam zahvalnost za podršku MMF-a i istakao posvećenost Srbije daljoj fiskalnoj konsolidaciji i sprovođenju strukturnih reformi, uključujući reforme u energetskom sektoru i upravljanju javnim preduzećima'', naveo je Vučić u objavi na Instagramu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()