Žestoko stezanje kaiša: Predsednik Argentine bi da otpusti desetine hiljada radnika u javnom sektoru

Ideja je, navodno, da se postigne fiskalni balans po svaku cenu

27.03.2024. 23:15
  • Podeli:
havijer milej pobedio na izborima u argentini, 19 nov 2023 - foto AP Photo Natacha Pisarenko Tanjug (1)-655b0b5948ba0.webp Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko/Tanjug

Predsednik Argentine Havijer Milej izjavio je danas da planira da u narednih nekoliko meseci otpusti 70.000 radnika zaposlenih u javnom sektoru.

Pored toga, Milej je na ekonomskom forumu u Buenos Ajresu rekao da je već zamrznuo javne radove, prekinuo finasiranje pokrajinskih vlada i ukinuo više od 200.000 planova socijalne zaštite.

Blumberg navodi da je to deo strategije argentinskog predsednika da postigne fiskalni balans po svaku cenu.

Milej je rekao da ankete pokazuju da su Argentinci optimističniji po pitanju budućnosti ekonomije, kao i da je poverenje javnost u vladu poraslo, uprkos njegovim merama štednje.

"Ljudi imaju nadu, vide svetlo na kraju tunela", poručio je argentinski predsednik.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()