BELhospice završio još jednu trku na Beogradskom maratonu za podršku onkološkim pacijentima

Trka za #Dostojanstvo

Autor: Promo
29.04.2024. 15:01
  • Podeli:
BELhospice Trka za Dostojanstvo (1)-662f9a2e1d52e.webp Foto: UNA

Prva specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji koja nudi besplatne usluge palijativnog zbrinjavanja onkološkim pacijentima i deci koja boluju od teških i neizlečivih oboljenja u Beogradu, BELhospice i ove godine je učestvovala na Beogradskom maratonu. Pod sloganom „Trčim za #Dostojanstvo“, BELhospice tim je, zajedno sa 650 trkača iz 20 društveno odgovornih kompanija i individualnih trkača, uspeo da obezbedi sredstva za čak 1220 kućnih poseta multidisciplinarnog tima koga čine doktori, medicinske sestre, socijalni radnik, psiholog i fizioterapeuti, onkološkim pacijentima i deci sa dijagnozama neizlečivih bolesti u Beogradu.

Foto: Promo

„Već dvanaest godina učestvujemo na Beogradskom maratonu kako bismo promovisali zdrav život i ukazali na važnost podrške onima kojima je najpotrebnija. Palijativna nega koju pružamo u BELhospice-u je usmerena na poboljšanje života onih koji se suočavaju sa teškim, neizlečivim bolestima, zajedno sa njihovim porodicama i duboko smo uvereni da je pravo na palijativno zbrinjavanje osnovno ljudsko pravo. Svaka donacija direktno doprinosi poboljšanju kvaliteta života naših pacijenata i želim da izrazim iskrenu zahvalnost svim trkačima, donatorima i sponzorima koji su nam omogućili da i ove godine prikupimo sredstva koja će nam pomoći da nastavimo sa pružanjem neophodne podrške“, izjavila je dr Aleksandra Marjanović, izvršna direktorka BELhospice-a.

Foto: Promo

Od svog osnivanja 2004. godine, BELhospice besplatno pruža palijativno zbrinjavanje odraslim pacijentima sa malignim oboljenjima i deci sa životno ograničavajućim bolestima i stanjima. Sa stručnim timom koji uključuje lekare, medicinske sestre, psihologe i socijalne radnike, BELhospice obezbeđuje sveobuhvatnu podršku pacijentima, koja uključuje medicinsku i psihosocijalnu podršku, kao i duhovnu brigu, prilagođavajući se individualnim potrebama svakog pacijenta i njegove porodice. Organizacija takođe implementira edukativne programe za zdravstvene radnike i aktivno radi na podizanju svesti o značaju palijativne nege u Srbiji.

Više informacija možete potražiti na sajtu http://www.belhospice.org/

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()