Bliži se kraj jedne od najvećih fudbalskih vernosti

Dortmund ne želi da produži ugovor Rojsu

03.02.2024. 08:35
  • Podeli:
marko rojs tanjug ap-65bdec9d6bd6f.webp Foto: AP Photo/Martin Meissner

Marko Rojs i Borusija iz Dortmunda izgleda da će završiti saradnju na kraju sezone, posle 12 godina koliko je iskusni 34-godišnji fudbaler proveo u klubu.

Ovu vest lansirao je "Bild" koji navodi da Milioneri na leto neće ponuditi Rosju produžetak saradnje. Jedan od razloga je taj što Rojszbog godina može da igra samo na poziciji "desetke", drugi što bi navodno mogao da ometa razvoj mladih igrača.

Rojs je u Dortmund stigao 2012. godine i izrastao je u legendu kluba. Nije uzeo titulu, jer je došao u ekipu nedugo nakon Borusijine poslednje, ali je igrao finale LŠ 2013.

Rojs je važio za jednog od najvernijih fudbalera, jer je u moru onih odlazaka iz Borusije u druge klubove, pogotovo Bajern (Humels, Gece, Levandovski) odlučio da ostane.

Ove sezone odigrao je 24 meča u svim takmičenjima, dao je šest golova i upisao tri asistencije, a pominje se da bi mogao da se vrati u Borusiju Menhengladbah odakle je i otišao u Dortmund.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()