Da li ste primetili ovaj šokantni deo na ceremoniji: Stiglo izvinjenje OI

Katolička crkva performans smatra duboko uvredljivim.

28.07.2024. 15:14
  • Podeli:
olimpijske igre pariz olimpijada-66a33e709fa43.webp Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) izdao je u nedelju službeno izvinjenje nakon pritužbi na deo na ceremoniji otvaranja koji je sadržavao parodiju na "Poslednju večeru" Leonarda da Vinčija, javlja Anadolu.

Katolička crkva performans smatra duboko uvredljivim.

Reč je o performansima koji su održani, a posebno im je sporan jedan koji je prikazivao više drag queen osoba za stolom.

MOK je u saopštenju naglasio da nikada nije postojala namera da se pokaže nepoštovanje prema bilo kojoj verskoj grupi.

"Jasno je da nikada nije postojala namera da se pokaže nepoštovanje prema bilo kojoj verskoj grupi. Naprotiv, nameravali smo pokazati toleranciju i zajednicu. Žao nam je ako su se uvredili", rekla je portparol Paris 2024 An Deskamps na konferenciji za novinare.

Ukazala je i na ankete prema kojima 86 posto francuskog stanovništva smatra da je ceremonija otvaranja bila uspešna.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()