Dosadna F1 premijera: Šampionska šetnja kroz park

Ferstapen je premijeru u Bahreinu odradio kao šetnju kroz park, ostvarivši dominantnu pobedu, 36. u karijeri. Uspeh Bikova upotpunio je Serhio Perez, koji je bio drugi

Autor: Dejan Marić
05.03.2023. 18:22
  • Podeli:
Maks Ferstapen_Frank Augstein AP Tanjug-6404c2273191c.webp Foto: Frank Augstein / AP / Tanjug

Šampion Formule 1 Maks Ferstapen i njegov tim Red Bul autoritativno su počeli novu sezonu.

Holanđanin je premijeru u Bahreinu odradio kao šetnju kroz park, ostvarivši dominantnu pobedu, 36. u karijeri. Uspeh Bikova upotpunio je Serhio Perez, koji je bio drugi.

Jedan od junaka dana bio je i Fernando Alonso, koji je sjajnom vožnjom Aston Martinu doneo plasman na podijum, te se 99. put u karijeri popeo na postolje.

Ferari je, gle čuda, razočarao. Šarl Lekler je odustao zbog problema sa motorom, dok je Karlos Sajnc bio tek četvrti.

Ferstapen je na startu uspio da sačuva pol-poziciju, za razliku od Pereza koji je sa drugog pao na treće mesto.

Prvak je potom odjurio napred i nije se osvrtao. Perez se borio sa Leklerom i vratio "kotu dva", dok je sjajni Alonso borbenom vožnjom sa više sjajnih prestizanja osigurao podijum.

"Uspeo sam da odradim vrlo dobar prvi stint. Čuvao sam gume ali i napravio razliku. Jer, nikada ne znate šta vas čeka u drugom delu trke. Stvarno sam srećan što je sezona počela na ovakav način", poručio je pobednik.

Druga trka šampionata na programu je za 14 dana u Saudijskoj Arabiji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()