Albanija dala državljanstvo Silvinju: Brazilac već ima evropske papire

Ko odvede reprezentaciju na Evropsko prvenstvo dobije pasoš

19.12.2023. 09:24
  • Podeli:
Silvinjo-656dc3f8d35a9.webp Foto: Profimedia

Selektor fudbalske reprezentacije Albanije, Brazilac Silvinjo, dobio je albansko državljanstvo u znak zahvalnosti za plasman te zemlje na Evropsko prvenstvo 2024. godine

Albanija je izborila plasman na EP 2024. iz grupe i to kao bolje plasirana u odnosu na Češku i Poljsku, što je tek drugi put da se ova zemlja kvalifikovala na evropsko takmičenje. 

Silvinju je državljanstvo svečano uručio premijer Albanije Edi Rama na ceremoniji u Tirani u ponedeljak, prenosi AP.

Bivši brazilski fudbaler je 2004. godine dobio španski pasoš nakon što je potpisao ugovor za Barselonu, u kojoj je na poziciji levog beka igrao do 2009. godine. 

Albanija se nada da će se Silvinjo zadržati na mestu selektora u pokušaju da se prvi put plasira na Svetsko prvenstvo 2026. godine. 

Silvinjov trenutni ugovor se završava posle Evropskog prvenstva sledećeg leta u Nemačkoj.

Albanija je dodelila državljanstvo i italijanskom treneru Đovaniju de Bjaziju nakon što je Albaniju uveo na Evropsko prvenstvo 2016.

Albanija se nalazi u Grupi B na Euru 2024. zajedno sa Italijom, Hrvatskom i Španijom.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()