Alegriju laknulo: Najvažnije je da je Ščesni dobro

Pol Pogba se vratio u tim

14.04.2023. 09:07
  • Podeli:
Szczesny_Juventus_foto_Reuters-6438f6d2757f0.webp Foto: Reuters

Juventus je savladao Sporting u prvom četvrtfinalnom meču Lige Evrope kada je slavio sa 1:0. Stara dama je trijumfovala zahvaljujući golu centralnog beka Federika Gatija u poslednjem delu meča.

Ipak, najveća briga u ovom izazovu bila je za poljskog golmana Vojčeha Ščesnia, koji je napustio igru nakon što je imao problema sa disanjem.

Trener Juventusa Masimilijano Alegri je posle meča govorio o ostvarenoj pobedi, ali i zdravstvenom stanju Poljaka.

"Najvažnije je da je Vojčeh Ščesni dobro. Perin je na kraju napravio dve izvanredne odbrane, zadovoljan sam onim što je i Gati uradio. Bila je važna pobeda i zadovoljan sam onim što smo uradili na terenu. Sada moramo da povratimo energiju i budemo spremni u nedelju protiv jakog tima kao što je Sasuolo“, rekao je Alegri posle meča sa Sportingom.

Trener Juventusa je govorio i o povratku Pola Pogbe na teren, ali i o sistemu igre koji je postavio.

"Pogbin oporavak je važan, od sada do kraja imamo mnogo utakmica i svi moraju da budu na raspolaganju. Fudbal nije jednačina, nije matematika, izabrao sam tri veziste, možda nijedan neće igrati u nedelju. Potreban nam je balans, postavio sam formaciju prema igri koju ćemo igrati i prema karakteristikama igrača- Sa trojicom vezista smo našli više geometrije i bolje zauzeli teren. Važno je da tim na kraju pobeđuje. Moramo da se pripremimo na najbolji mogući način da se kvalifikujemo sledećeg četvrtka u Lisabonu“, rekao je Alegri.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()