Aleksander Čeferin ponovo izabran za predsednika UEFA

On će biti predsednika UEFA-e do 2027. godine.

05.04.2023. 14:43
  • Podeli:
Tan2023-04-0511532080_2 Aleksandar Čeferin-642d6c99b5599.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Slovenac Aleksander Čeferin ponovo je aklamacijom dobio treći četvorogodišnji mandat, saopšteno je danas.

Čeferin (55) je ponovo izabran za predsednika UEFA na Kongresu evropske kuće fudbala, koji se održava u Lisabonu.

Čeferin je slovenački advokat, a prvi put je izabran za predsednika UEFA 2016. godine posle suspenzije Mišela Platinija. On je ponovo imenovan na ovu funkciju 2019.

"Od srca vam zahvaljujem na jednoglasnoj podršci. Mnogo mi znači. Velika je čast, ali pre svega odgovornost prema vama i fudbalu", rekao je Čeferin u obraćanju članovima Kongresa.

On će biti predsednika UEFA-e do 2027. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()