Aler na treningu posle lečenja: Bio sam razmaženo dete, bez briga

Ovo je prvo veliko iskušenje u mom životu i mislim da sam imao sreće, imam je i dalje, rekao je igrač Borusije

27.10.2022. 08:50
  • Podeli:
Borusija Dortmund logo-1666853420288.webp Foto: FK Borusija Dortmund / BVB

Napadač Borusije iz Dortmunda Sebastijan Aler vratio se na treninge tri meseca od kada mu je ustanovljena dijagnoza tumor testisa, preneo je ESPN.

Reprezentativac Obale slonovače operisan je krajem jula, a u Dortmund je stigao iz Ajaksa početkom istog meseca za 31 milion evra.

"Imam sreće da se osećam dobro i psihološki i fizički. To je od velike pomoći u borbi sa ovom bolesti. Sposoban sa za rad.  Imam na umu vremenske okvire jer mi se provere rade posle tri nedelje od faze lečenja", rekao je Sebastijan Aler, koji je bio podvrgnut hemioterapiji i izbegao je operaciju. 

Fudbaler nemačkog tima, koji nije odigrao nijedan meč u novom dresu, bio je velika podrška samom sebi. 

"Jedna od prvih stvari koje sam sebi rekao je: Dobro, desilo mi se. Učiniću sve da budem dobro psihički i fizički. Bio sam razmaženo dete, nikada nisam imao brige. Ovo je prvo veliko iskušenje sa kojim sam se suočio. Neki ljudi tako započinju život. Imao sam sreće što je to došlo kasnije u mom životu, pa ne mogu da se žalim. To je izazov, veliki izazov, a činjenica da ste uspeli da ga savladate znači da ste ratnik".

Aler je rođen u Francuskoj i prošao je sve mlađe fudbalske selekcije te zemlje, ali je 2020. odlučio da igra za Obalu Slonovače.

Snažni napadač u karijeri je igrao za Okser, Utreht, Ajntraht iz Frankfurta, Vest Hem i Ajaks, iz kog je ovog leta prešao u Borusiju iz Dortmunda.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()