Ambasador SP u Kataru: Imam problem što će deca videti homoseksualce

Bivši fudbaler Kalid Salman je u dokumentarcu "Tajna Katara" rekao da će mnoge stvari doći u njegovu zemlju

08.11.2022. 11:13
  • Podeli:
Katar 2022 _FIFA-1667114552986.webp Foto: FIFA

Ambasador Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru, Kalid Salman, dve nedelje pred početak Mundijala, u izjavi nemačkom javnom servisu ZDF, okarakterisao je homoseksualnost kao greh.

U intervjuu za dokumentarac pod nazivom „Tajna Katar“ bivši fudbaler Katara  rekao je da će „mnoge stvari doći u njegovu zemlju“ i započeo razgovor o homoseksualcima.

Bivši fudbaler je dodao da će svi moći da dođu u Katar, ali da će morati da poštuju pravila te zemlje.

„Imam problem pre svega što će deca videti homoseksualce. Oni će naučiti nešto što nije dobro. Homoseksualnost je greh i zabranjen je”, podvukao je Salman.

On smatra da homoseksualci imaju "psihički problem".

Nakon toga je portparol SP prekinuo intervju, navodi ZDF pred emitovanje te izjave.

Homoseksualnost je u Kataru zabranjena i može biti kažnjena sa sedam godina zatvora.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()