Anćeloti o Vinisijusu: Ovo je neizdrživo

Brazilac se već godinama susreće sa rasizmom u Španiji, ali se čini da su u poslednje vreme pritisak i uvrede sa tribina nikada veće.

16.09.2024. 19:43
  • Podeli:
Karlo Anćeloti AP PhotoJose Breton, File_Tanjug-65e84d8fd50be.webp Foto: AP Photo/Jose Breton, File/Tanjug

Aktuelni šampion Evrope Real Madrid u utorak od 21.00 otvara novu sezonu u Ligi šampiona utakmicom protiv Štutgarta.

Trener "kraljeva" Karlo Anćeloti održao je konferenciju ze medije uoči tog susreta i na njoj je, između ostalog, govorio i o velikoj zvezdi svog tima Vinisijusu Žunioru.

Brazilac se već godinama susreće sa rasizmom u Španiji, ali se čini da su u poslednje vreme pritisak i uvrede sa tribina nikada veće.

Prethodnog vikenda je Vinisijus dao prvi gol u pobedi Reala protiv Sosijedada i proslavio ga tako što je stavio prst na usne.

Nekoga je želeo da ućutka, a navijači su na to burno reagovali.

"To je reakcija na ružne situacije koje su mu se puno puta dogodile. Stalno ga vređaju, ntko to ne može da izdrži, pa ni ja. Normalno je da stavlja prst na usne s obzirom na sve što se događa. Neizdrživo je ovo što se s Vinisijusom godinama događa", rekao je Anćeloti i dodao:

"Moramo manje da se fokusiramo na ovog mladića, a više na ono što se događa na stadionima. Mislim da navijači to rade jer ih Vinisijus može ugroziti u sportskom smislu, pa ga time žele izbaciti iz ravnoteže tokom utakmice", poručio je italijanski stručnjak.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()