Andres Inijesta napustio Visel Kobe

Svi smo mislili da ću da se penzionišem u ovom klubu, kaže poznati španski fudbaler

25.05.2023. 10:54
  • Podeli:
Andreas Inijesta-646f223d3c7eb.webp Foto: Profimedia

Fudbalera Visel Kobea Španac Andres Inijesta (39) izjavio je da je odlučio da napusti japanski klub, pošto je nezadovoljan minutažom, prenose španski mediji.

Inijesta je u Kobe stigao 2018. godine iz Barselone. Nekadašnji španski fudbalski reprezentativac je za japanski klub odigrao ukupno 133 meča i postigao je 26 golova uz 25 asistencija. On je ove sezone odigrao samo pet utakmica za Kobe.

"Svi smo mislili da ću da se penzionišem u ovom klubu. To je bila želja i kluba i mene. Odlučio sam da odem iz kluba zbog nedostatka minutaže i činjenice da trener ima neke druge prioritete. To poštujem i prihvatam", izjavio je u suzama Inijesta na konferenciji za medije.

On je objasnio da nema nameru da okonča igračku karijeru. Španski fudbaler je u japanskom klubu imao godišnju platu od 25 miliona evra.

Španski mediji navode da će bivši fudbaler Barselone da nastavi karijeru u MLS ligi ili u nekom klubu sa Bliskog istoka.

Kobe se posle 14 kola u japanskom prvenstvu nalazi na prvom mestu na tabeli sa 30 bodova.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()