Atalanta rasturila "nepobedive": Lukman het-trikom uništio Bajer i doneo Italijanima Ligu Evrope

Bio je ovo prvi poraz Leverkuzena u sezoni, a i prvi evropski trofej Atalante u istoriji kluba

22.05.2024. 22:59
  • Podeli:
fk atalanta, finale lige evrope, 22 maj 2024 - profimedia-664e5994a135c.webp Foto: Profimedia

Fudbaleri Atalante osvojili su Ligu Evrope pošto su u finalu u Dablinu savladali Bajer iz Leverkuzena sa 3:0 (2:0).

Trostruki strelac bio je Ademola Lukman. Nigerijac je postizao golove u 12, 26. i 76. minutu.

Bio je ovo prvi evropski trofej Atalante u istoriji kluba, i drugi ukupno posle Kupa Italije osvojenog 1963. godine. Ujedno, tim iz Bergama je prekinuo crni niz od pet finala koje je gubio u raznim takmičenjima.

Bio je ovo i prvi poraz Bajera u sezoni, ekipe koju su zbog toga zvali - nepobedivi. Ali, smo do večeras... Tim Ćabija Alonsa je pao posle 51 utakmice u svim takmičenjima.

Foto: Profimedia

Finale Lige konferencija igra se 29. maja u Atini na "AEK areni", a sastaju se Olimpijakos i Fjorentina.

Finale Lige šampiona igra se 1. juna u Londonu na stadionu "Vembli", a sastaju se Borusija iz Dortmunda i Real iz Madrida.

Cup tree provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()