Austrija na kolenima: Turska bajka se nastavlja, idu u četvrtfinale Evropskog prvenstva

Dobili smo sve parove četvrtfinala turnira u Nemačkoj

02.07.2024. 22:57
  • Podeli:
turska austrija AP PhotoEbrahim Noroozi-668469a64db40.webp Foto: AP PhotoEbrahim Noroozi

Fudbalska reprezentacija Turske savladala je Austriju sa 2:1 i plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Turci su postgli pogodak u prvom minutu. Arda Guler je izveo korner sa desne strane, sa gol-linije je loptu izbacio Baumgartner, da bi se nakon pravog "karambola" i niza nesrećnih okolnosti po Austrijance, lopta odbila do Demirala, koji ju je iz peterca silovito zakucao u mrežu, za 0:1.

Bio je to drugi najbrži pogodak u istoriji šampionata Evrope.

Austrija je umalo uzvratila u trećem minutu.

Baumgartner je tukao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta prohujala tik pored stative.

Nastavili su Austrijanci sa napadima i u petom minutu su propustili veliku šansu.

Lopta je posle prekida prošla pored mnoštva igrača u petercu, na drugoj stativi je Baumgartner probao da je pošalje u mrežu, ali su Turci nekako otklonili opasnost.

Veliki pritisak Austrije je trajao negde do 15. minuta, a onda se Turska oslobodila, razigrali su se Kokču i Arda Guler, težište igre je pomereno na polovinu rivala, a Demiral je još jednom pretio posle prekida u 25. minutu.

Od tada pa sve do 45. minuta se vodila borba na sredini terena.

U 59. minutu Turska je  duplirala prednost, a gol je opet postigao Merih Demiral, 0:2.

Arda Guler je centrirao iz kornera, a onda nebeski skok Demirala, trzaj glavom i Patrik Penc je opet bio savlada. Nisu se predavali Austrijanci, pa su u 67. minutu smanjili na 1:2, a strelac je Mihael Gregorič.

AP PhotoMartin Meissner

Marsel Zabicer je izveo korner, loptu je glavom na drugu stativu prebacio Stefan Poš, a na nju je naleteo Gregorič i savladao Gunoka.

Do kraja meča nije bilo mnogo uzbuđenja, a Turci su se plasirali u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()