Bahar pred svoju premijeru u večitom derbiju: U derbiju nema favorita

Ne mogu baš da vam izdiktiram ceo tim, rekao je trener Zvezde uz napomenu nekih imena

19.12.2023. 16:03
  • Podeli:
bahar tanjug SAVA RADOVANOVIĆ-651c2c05d63b9.webp Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ

Partizan i Crvena zvezda igraju na samom kraju jesenjeg dela sezone. Ova utakmica je za mnoge u crveno-belom timu debi na srpskom večitom derbiju, meču o kome su sigurno svi mnogo čuli i pre nego što su se doselili u Beograd.

Jedan od tih koji će imati premijeru u Humskoj 1 biće i trener Zvezde Barak Bahar. On je na osnovu iskustva svestan da u utakmicama ovakvog značaja nema favorita.  

"Nema favorita u derbiju, poštujemo našeg rivala, pre samo sedam dana bili su lideri, imali su seriju od 13 pobeda. Moramo da budemo skromni, profesionalno pristupimo meču i na terenu pokažemo da smo bolji", rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Barak Bahar uoči 171. večitog derbija.

Zvezda u sredu od 18 sati, u zaostalom meču 9. kola gostuje u Humskoj, gde nije pobedila više od sedam godina.

"Analizirali smo rivala, kao što pripremamo sve velike utakmice. U prethodnim derbijima Zvezda je bila mnogo bolja, ali rezultat to nije ispratio. Zato moramo da se pripremimo i na terenu pokažemo da smo bolji", istakao je Bahar.

Na pitanje da li je razgovarao sa Upravom i dobio neku vrstu ultimatuma o značaju pobede u derbiju, koji bi mogao da odredi i njegov ostanak na klupi, izraelski trener je rekao:

"Ne, nije potrebno da mi neko kaže, znam koliko je derbi važan i meni i navijačima i klubu", naveo je Bahar.

Prema njegovim rečima, Aleksandar Katai, koji je često bio čovek odluke u derbijima, biće starter. Istovremeno, za mladog Jovana Mijatovića to nije hteo da potvrdi. Zbog povrede u konkurenciji nije Mirko Ivanić.

"Mijatović je igrač koji sjajno radi i pred kojim je svakako velika budućnost. Ne mogu baš da vam izdiktiram ceo tim", kroz osmeh je rekao Bahar i dodao da će posle poslednjeg treninga znati kakva je situacija sa Šerifom Endiajeom i da on ima poverenja u njega, uprkos brojnim promašajima u Ligi šampiona i kritika na njegov račun.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()