Bajern i Borusija protiv fudbalske Superlige

Nemac Bern Rajhart izabran je za direktora kompanije koja stoji iza projekta Superlige, ali nema podršku klubova iz Bundeslige

21.10.2022. 08:42
  • Podeli:
Bernd Rajhart_DPA Pixsell-1666172149694.webp Foto: DPA / Pixsell

Čelnici Bajerna i Borusije Dortmund pružili su podršku Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA), koja se protivi osnivanju Superlige, prenosi nemački "Bild".

Nemački mediji podsećaju da je bivši šef nemačke televizije RTL Bern Rajhart izabran pre nekoliko dana za novog izvršnog direktora kompanije "A22 Sport menadžment", koja stoji iza projekta fudbalske Superlige.

Evropska Superliga je projekat koji je 12 klubova pokrenulo u aprilu prošle godine, ali je zbog kritika javnosti to takmičenje napustilo devet klubova. Superligu sada podržavaju Real, Barselona i Juventus.

"Projekat Superlige je propao pre više od godinu dana. Naš stav po tom pitanju je jasan", rekao je jedan od čelnika Bajerna Oliver Kan.

Borusija je takođe pružila podršku čelnicima UEFA.

"Liga šampiona ima sjajan format. Proširenje koje je planirano za 2024. godinu, poboljšaće ovo takmičenje. Podržavamo UEFA-u, koja misli i na manje klubove", rekao je čelnik Borusije Hans-Joakim Vacke.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()