Bajern ne odustaje za zvezdom Barselone: Odštetna klauzula milijardu evra

Mediji tvrde da je transfer moguć na leto

07.01.2024. 11:26
  • Podeli:
Ronaldo Araujo-659a5c1172471.webp Foto: AP Photo/Alberto Saiz/Tanjug

Bajern odavno prati i smišlja plan kako da u svoje redove dovede Ronalda Arauja (24). Jedini problem je što Barselona ne pomišlja da se odrekne sjajnog urugvajskog defanzivca i u ugovor je uglavila raskidnu klauzulu od čak milijardu evra.

Sportski direktor nemačkog kluba Kristof Freund i njegov trener Tomas Tuhel smatraju da Urugvajac može da bude kamen-temeljac u Bajernu u budućnosti pa će insistirati na njegovom potpisu, prenosi "Skaj Sport Nemačka", koji navodi da bi klub iz Minhena već sad bio spreman da plati 70 miliona evra da ga u januaru dovede.

Tuhel kontaktirao Arauja

"Mundo Deportivo" piše kako je Tuhel pre nekoliko sedmica kontaktirao Arauja i izneo mu planove kluba, odnosno jasno mu poručio da bi bio jedan od ključnih igrača. Ipak, kako piše španski list, Urugvajac bar do leta nema nameru da napusti Ćavijevu ekipu jer želi najpre da vidi kakve su ambicije Barse u Ligi šampiona.

Katalonski medij dodaje da tu Bajern vidi svoju šansu. Ne bude li Urugvajac zadovoljan stanjem Barselone, lako je moguće da na leto prihvati ponudu Bajerna koji je pretplaćen na Ligu šampiona i koji je uvek favorit za titulu. "Mundo" piše kako se Urugvajcu svidela priča nemačkog kluba, a posebno dolazak Harija Kejna, što je dokaz da u Bavarskoj ozbiljno razmišljaju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()