Bajern se oglasio i osudio italijansku publiku: Svi smo uz tebe, Upa

Crveni karton, penal, uvrede, rasizam i poraz za goste u Rimu

15.02.2024. 14:22
  • Podeli:
Dajot Upamekano-65ce0fe6af009.webp Foto: Alfredo Falcone/LaPresse via AP/Tanjug

Fudbalski klub Bajern osudio je rasističke komentare upućene francuskom fudbaleru Daju Upamekanu (25) na društvenim mrežama posle prvog meča osmine finala Lige šampiona protiv Lacija, prenosi AP.

Bajern je u Rimu poražen od Lacija 1:0. Klub iz Minhena je meč završio sa igračem manje, pošto je Upamekano dobio crveni karton u 67. minutu i skrivio penal iz kog je Lacio stigao do pobede.

"Bajern najoštrije osuđuje rasističke komentare upućene Upamekanu na društvenim mrežama. Svako ko upućuje ovakve reči mržnje nije navijač našeg kluba. Svi smo uz tebe, Upa", objavio je Bajern.

Upamekano je član Bajerna od 2021. godine.

Revanš meč osmine finala Lige šampiona između Bajerna i Lacija biće odigran 5. marta u Minhenu.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()