Bajević o atinskoj tragediji: Veliki je ovo šamar fudbalu

Nedopustivo je da se takvo nešto dogodi. Neopisivo mi je žao poginulog, njegovih roditelja, kaže iskusni trener

11.08.2023. 09:33
  • Podeli:
Dušan Bajević_Profimedia-64d4b6a69e76f.webp Foto: Profimedia

Proslavljeni mostarski fudbaler, trener i funkcioner Dušan Bajević ogorčen je ubistvom navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa pred meč sa Dinamom.

Tragedija koja se dogodila u Atini dan uoči, sada već odloženog duela, i dalje je u centru pažnje javnosti.

Gotovo stotinu Bed blu bojsa je uhapšeno, ali još se ne zna da li je neko od njih ubio Kacurisa, ili su tu uradile pristalice bratskog im Panatinaikosa.

Bajević, koji je veliki deo karijere proveo u Grčkoj, za "Sportske novosti" je govorio na ovu temu.

"Tužan sam, šokiran. Ne mogu da shvatim kako se dogodilo da čovek izgubi život na takav način. Znam mesto na kome se desio nemili događaj, uvek je mnogo navijača AEK-a, posebno mlađih momaka. Ne mogu da zamislim da čovek pogine pred svojim stadionom. Osećam se kao da je meni neko zabio nož, užasno", rekao je Bajević.

On je dodao i da je odlaganje meča bilo jedino ispravno rešenje:

"Moralo je tako. Niko ne bi mogao da garantuje bezbednost na stadionu. Ne bi se utakmica završila da je počelo da se igra. Odgađanje je bilo jedino rešenje. Nema fudbala kada ljudi ginu. U takvim uslovima je fudbal u drugom planu. Veliki je ovo šamar fudbalu. Nedopustivo je da se takvo nešto dogodi. Ne, nikako ne mogu da shvatim. Neopisivo mi je žao poginulog, njegovih roditelja. Mora se poštovati ljudski život i tuga onih koji su na takav užasan način ostali bez najmilijih", zaključio je Bajević.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()