Barselona tražila da Jamal ne igra protiv Srbije: Da li je njihova zadnja?

Ova utakmica je deo 4. kola Lige nacija, a Španija ulazi u duel kao lider grupe sa dve pobede.

13.10.2024. 15:49
  • Podeli:
lamin jamal-66787634ea9d4.webp Foto: AP Photo/Frank Augstein

Lamin Jamal (17) suočava se sa serijom manjih povreda koje su ga pratile poslednjih nedelja. Zbog toga je na utakmici Barselone protiv Osasune ušao s klupe, dok je u duelu između Španije i Danske (1:0) zadobio još jednu lakšu povredu.

U Barseloni sada strahuju od mogućih posledica ukoliko Jamal bude nastupio i u meču protiv Srbije koji se igra u utorak.

Ova utakmica je deo 4. kola Lige nacija, a Španija ulazi u duel kao lider grupe sa dve pobede, protiv Švajcarske (4:1) i Danske (1:0), kao i remijem bez golova sa Srbijom iz 1. kola. Jamala će pregledati lekarski tim reprezentacije, nakon čega će biti doneta konačna odluka o njegovom nastupu. 

Barselona, međutim, ne želi da rizikuje i zatražila je da se mladi fudbaler vrati u Kataloniju kako bi se oporavio.

Jamal, koji je već evropski prvak sa španskom reprezentacijom i šampion Španije sa Barselonom, imao je veliki uticaj na oba ova uspeha. Na Evropskom prvenstvu, na kojem je debitovao sa samo 16 godina, a uoči finala proslavio 17. rođendan, postigao je gol u polufinalu protiv Francuske i zabeležio četiri asistencije.

Tokom prvenstva, asistirao je za golove u grupnoj fazi protiv Hrvatske, u šesnaestini finala protiv Gruzije, u osmini finala protiv Nemačke, kao i u finalu protiv Engleske. U dresu reprezentacije odigrao je 17 utakmica, postigao tri gola i upisao devet asistencija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()