Bekenbauer: Fudbal je izgubio najvećeg, a ja sam izgubio prijatelja

Jedno srce imao je za fudbal, drugo za njegovu porodicu i treće za sve ljude, rekao je slavni Nemac o preminulom prijatelju Peleu

30.12.2022. 13:47
  • Podeli:
Franc Bekenbauer i Pele-63aeddcda2e6c.webp Foto: Profimedia

Bivši reprezentativac i bivši selektor Nemačke Franc Bekenbauer rekao je da je smrću Pelea „fudbal izgubio najvećeg u svojoj istoriji“ i da je izgubio prijatelja: „Fudbal je izgubio najvećeg u svojoj istoriji, a ja sam izgubio prijatelja“.

Bekenbauer, koji je bio Peleov saigrač u Njujork Kosmosu, podsetio je da je Pele rođen u gradu Tres Korakos i dodao da je on bio osoba sa „tri srca“. 

"Jedno srce imao je za fudbal, drugo za njegovu porodicu i treće za sve ljude. Bio je neko ko je igrao sa zvezdama i koji je ipak uvek držao noge na zemlji“, uveravao je poznati Nemac, a prenosi "Kliker".

Bekenbauer je priznao da je otišao u SAD 1977. samo zato što je želeo da igra sa Peleom u Kosmosu. 

"Taj period je bio jedan od najboljih u mom životu. Zajedno smo bili šampioni i Pele je počeo da me zove svojim bratom. To je za mene bila neverovatna čast“, ​​rekao je on. „Fudbal će uvek biti tvoj, ostaćeš zauvek u njemu. Hvala na igri, o Rei“, zaključio je Bekenbauer.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()