Belodedić o potezu rumunskih navijača: Srbija je nama važna bez obzira na posledice

Odjeci tog događaja tek će se čuti, a se u Rumuniji niko ne kaje

14.09.2023. 09:58
  • Podeli:
Navijači Rumunije-6502bdff9da3b.webp Foto: Profimedia

Rumuni su nemali broj puta pokazali da su narod koji ima petlju i stav. Ovog puta su baš tu crtu pokazali navijači njihovog nacionalnog tima na utakmici Rumunija - tzv, Kosovo tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. zbog čega je meč prekinut u 18. minutu. 

Na tribinama stadiona u Bukureštu našao transparent na kome je pisalo "Besarabija je Rumunija - Kosovo je Srbija", što je diglo veliku buku u regionu i celom fudbalskom svetu. Delegat utakmice je bio toliko šokiran da je zaustavio meč na sat vremena. 

Razlog za ovakav gest rumunskih navijača, prema tvrdnjama tamošnjih medija, je loš doček u Prištini, na prethodnom susretu dve ekipe.

Odjeci tog događaja tek će se čuti, a se u Rumuniji niko ne kaje.

Oglasio se, ovim povodom, i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, član legendarnog tima iz Barija, osvajač evropske titule Miodrag Belodedić.

"Naravno da smo uz Srbiju i da rumunski narod voli Srbiju. To je uvek bilo tako i uvek će biti. Imaju i mene, igrao sam u Srbiji i Rumuniji, ne vidim zašto ne bismo voleli Srbiju. Šalu na stranu, video sam sve šta se desilo. Rumunskim navijačima Srbija je važna i oni su želeli da iskažu svoj stav, bez obzira na to kakve posledice slede. Nisu posustali ni kad ih je spiker upozoravao da sklone transparent", počeo je priču Belodedić za "Informer".

Nema sumnje da FS Rumunije čeka ozbiljna kazna od strane UEFA. 

"Bićemo sigurno kažnjeni, ne znam kako i koliko, ali kazna je neminovna. Verujem da će biti samo finansijska, a da nam niko neće dirati bodove. Na kraju, utakmica je odigrana. Mislim da je to urađeno delom i da se isprovocira protivnik. Znali su navijači da Šiptari s Kosova neće dobro reagovati, da će biti ljuti, dekoncentrisani i da će to uticati na njihov kvalitet igre. Na kraju je ispalo i dobro, jer smo pobedili. Neće biti lako plasirati se na Evropsko, jer nam je teška grupa, imamo mečeve sa Izraelom i Švajcarskom", poručio je Belodedić.

  • Podeli: