BiH bez Pjanića i Miloševića: Milošević objasnio razloge izostanka dvojice najboljih

Dvojica igrača odsustvuju iz različitih razloga

11.11.2023. 15:29
  • Podeli:
Savo Miloševic-652e655d77643.webp Foto: Profimedia

Fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine ostale su još dve utakmice, pa da odmore do marta. Oni su od početka kvalifikacija za EP u fudbalu 2024. promenili nekoliko selektora i nisu izborili plasman na takmičenje u Nemačkoj. Sada se na kormilu ustalio Savo Milošević, pa će na klupi BiH i prezimiti. 

U razgovoru za MeridianSportBH selektor Bosne i Hercegovine je otkrio, između ostalog, zbog čega će Edin Džeko i Miralem Pjanić propustiti predstojeće utakmice nacionalnog tima.

"Edin me je zamolio da odmori ovaj put s obzirom na to da u klubu ima gust raspored, igranje u Evropi i tursku ligu. Rekao sam već ranije da nema prijateljskih utakmica kada je u pitanju reprezentacija i trudićemo se i da na ovim mečevima izgledamo dobro i da ostvarimo pozitivan rezultat, One su važne i jesu pripremne za ovo što sledi od marta", jasan je Milošević.

Ne sumnja bivši reprezentativac Jugoslavije u svoj najbolji dvojac.

"Da proveravamo na terenu Edina Džeka nema potrebe. Isto tako i Miralema koji zbog povrede neće biti sa nama, ali to je šansa da probamo i druge igrače i da im damo priliku. Ove dve utakmice su sve što imamo i na njima moramo da vidimo čime raspolažemo kako bi što bolje dočekali mart".

Posao selektora je privilegija

Milošević se dotakao i svog trenutnog angažmana.

"Predstavljati jednu državu i njen narod nosi mnogo veću težinu nego biti trener u klubu. Velika čast i privilegija je biti selektor jedne države, a s druge strane i velika obaveza prema publici, savezu, medijima i svima kojima je reprezentacija u srcu. Velika doza odgovornosti i pritiska, ali na sve to morate biti spremni ako ste profesionalac u sportu. Tako da meni jeste čast i privilegija biti selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine i nadam se da ćemo se do marta spremiti najbolje”, rekao je Milošević.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()