Bilo je pitanje vremena: Rastaju se Bajern i Tuhel

Bavarci konačno presekli

21.02.2024. 12:14
  • Podeli:
Tan2023-05-1315221355_1 tomas tuhel Tom Wellerdpa via AP-64711b5e94c30.webp Foto: Tanjug/Tom Weller/dpa via AP

Fudbalski klub Bajern saopštio je da je odlučio da prekine saradnju sa trenerom Tomasom Tuhelom na kraju sezone.

Posle otvorenih razgovora dve strane dogovor je da Tuhel i Bajern sporazumno raskinu saradnju. Međutim, u Minhenu su procenili da nemaju adekvatno rešenje u ovom momentu, pa je tako odlućeno da nemački trener odradi sezonu do kraja, a onda napusti Alijanc arenu.

Ova odluka Bajerna je donekle i očekivana, mada su mnogi videli Tuhelu leđa već sada posle novog sloma u Bohumu, jer se Bavarci trenutno nalaze na drugom mestu na tabeli Bundeslige sa osam bodova manje od prvoplasiranog Bajera iz Leverkuzena.

"Bajern i Tuhel su zajednički odlučili da sporazumno raskinu saradnju 30. juna ove godine. Saradnja je prema prvobitnom ugovoru trebalo da traje do 30. juna 2025. godine. Ovo je ishod konstruktivne diskusije između izvršnog predsednika kluba Jana-Kristijana Dresena i Tuhela", saopštio je Bajern.

Potpuno je rasulo u svlačionici Bavaraca, atmosfera je veoma loša. Navodno, jedan deo igrača se okrenuo protiv Tuhela, pa se moglo čuti da ga "pobunjenici" namerno "buše". U prilog tome govore i tri uzastopna poraza – Bohum (3:2), Lacijo (1:0) i Bajer Leverkuzen (3:0).

Klub iz Minhena je lošu igru i rezultate iz prvenstva Nemačke preneo i u Evropu, pa su tako Bavarci nedavno poraženi od Lacija rezultatom 1:0 u prvom meču osmine finala Lige šampiona. 

Tuhel je nakon konstruktivnog razgovora koji je imao sa čelnicima Bajerna prokomentarisao odluku kluba o okončanju saradnje.

"Dogovorili smo se da saradnju završimo na kraju sezone. Do tada, ja ću, naravno, kao i do sada sa svojim saradnicima da uradimo sve što umemo kako bi ostvarili najveći uspeh", kratak je bio Tuhel.

Ima Bajern šansu da nadoknadi minus sa Olimpika, što neće biti lako, ali srazmerno kvalitetu dva tima i ne bi bilo iznenađenje. Međutim, kako igraju ove sezone ni jedan scenario se ne može isključiti. 

Tuhel je u martu 2023. godine preuzeo Bajern, a prošle sezone je sa klubom iz Minhena osvojio titulu u Bundesligi.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()