Binić: Predsednik FSS je treći čovek u državi, ali on ne može ništa da promeni sam

'Ako sam na čelu Saveza, ja moram oko sebe da imam tim ljudi. Sve zavisi od čoveka. Da li društvo želi ličnost koja će da predvodi ili ličnost koja će da pokriva nešto drugo'

18.02.2023. 14:25
  • Podeli:
Dragiša Binić_Foto Milan Maricic_ATAImages-63f0d3ef573ac.webp Foto: Milan Maričić / ATAImages

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) je, imajući u vidu veličinu organizacije – treći čovek u državi, ali jedan čovek ne može ništa da promeni sam i važnije je uspostaviti sistem, smatra nekadašnji fudbalski reprezentativac Dragiša Binić.

On je gostujući u jutarnjem programu TV Tanjug, Binić je istakao da su prilikom ranijih izbora pravljene greške, ali da je zaključak na kraju da su te stvari došle van sporta.

"Kao radnik saveza nemam pravo da ikoga favorizujem. Ovde nije problem prvi čovek saveza, nego sprovođenje organizacije i kadrova. Od sela, preko opštine, do regiona. Mi smo izgubili školski sport, ranije se znalo ko ide gde, a sada su u većini privatne škole za treninge."

"Ako sam na čelu Saveza, ja moram oko sebe da imam tim ljudi. Sve zavisi od čoveka. Da li društvo želi ličnost koja će da predvodi ili ličnost koja će da pokriva nešto drugo", rekao je Binić.

On je dodao da ni Dragan Džajić, ni Nemanja Vidić kao kandidati nemaju lični interes jer je reč o ljudima koji nisu  novajlije u sportu i jako dobro su situirani.

Na pitanje da li je Vidićeva greška što nije prvo došao u Zvezdu, Binić je rekao:

"Sve zavisi od čoveka. Ja dolazim u Zvezdu, ne interesuje me ko trenutno vodi klub. Imate ljude koji neće, ako je neko drugi tu".
Za vodeće ljude nam je potreban neko ko je prošao celu organizaciju, neko iskusan, dodao je Binić. "Ako ubacimo neko veliko ime, postoji mogućnost da ćemo ga u lošoj organizaciji izgubiti", zaključio je Binić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()