Birmančević oduševljen zbog Piksijevog poziva: Nema mnogo igrača koji napadaju kao ja

Do sada nije bio na spisku reprezentacije

01.06.2024. 17:53
  • Podeli:
veljko birmancevic-661aa088369dc.webp Foto: AP Photo/Francisco Seco

Fudbalska reprezentacija Srbije se sprema za odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Na veliko iznenađenje nacije, poziv je dobio Veljko Birmančević.

Do sada nije bio na spisku Piksija, a ovog popodneva se obratio novinarima u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

"Odličan je osećaj. Presrećan sam i zahvalan što sam dobio poziv. Prezadovoljan sam što sam opet ovde. Ja sam ovde došao iz odlične sezone, postigao dosta golova. Osvojio ligu i Kup. Došao sam ovde da se borim, koliko god da dobijem šansu, pet minuta, deset... Došao sam da igram kao u klubu. Da dam sve od sebe na terenu. Koliko god bude šanse, ja sam tu da pokažem svoje", istakao je u dahu i dodao:

FOTO: FSS

Otkrio je i gde sebe vidi u timu i time "poslao poruku selektoru".

"U formaciji  4-4-2 ili 4-4-3, igram kao levo krilo ili kao desno krilo, mogu i iza špica. Samo da igram u napadu, moja najveća vrlina je da napadam prostor i dubinu, moje mišljenje je da nema puno igrača koji to napadaju. U tom segmentu, mislim, da mogu da pomognem timu i reprezentaciji. Pokušavam da radim to i u klubu i u reprzeentaciji, gde god da se nalazim".

Spreman je da se bori za nacionalni tim do poslednjeg atoma.

"Uvek dajem sve od sebe na terenu. Svi igrači znaju kako se borim na treningu, na utakmici i mislim da je to merilo kako treba da se bori za klub i reprezentaciju i to je neki naš mentalitet".

Postoji mišljenje da će Birmančević biti Stojkovićev "džoker".

"Ako dobijem šansu, daću sve od sebe da svaku šansu pretvorim u gol".

Očekivanja su, zaključuje, najveća.

"Ja sam siguran. Mentalitet je najbitniji u fudbalu. Ako ti imaš taj mentalitet, kao što ovde ima igrača koji su osvajali lige i kupove, to je potrebno. Mislim da, ako budemo trnenirali, kao prošle nedelje, i ako nastavimo ovako, mislim da možemo da prođemo u sledeći krug što je nas cilj".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()