Birmingem ostao bez menadžera i trenera: Vejn Runi dobio loš poklon za Novu godinu

Pormena je u najboljem interesu kluba, piše ovim povodom

02.01.2024. 13:33
  • Podeli:
Vejn Runi-6522770dc194e.webp Foto: AP Photo/Alex Brandon/Tanjug

FK Birmingem saopštio je da je uručio otkaz dosadašnjem menadžeru Vejnu Runiju (38) zbog loših rezultata u ovoj sezoni.

U saopštenju Birmingema se navodi da je ugovor raskinut i sa prvim trenerom Karlosom Robinsonomom. Klub se na ovaj korak odlučio posle poraza od Lidsa (0:3) u 26. kolu Čempionšipa.

"Upravni odbor smatra da je ova promena u najboljem interesu kluba. Upravni odbor i rukovodstvo kluba nastaviće da podstiču transformaciju i da preduzimaju korake kako bi od Birmingema napravili organizaciju, koju njegovi navijači zaslužuju. Želimo da se zahvalimo Runiju i Robinsonu za trud koji su uložili", navodi se u saopštenju kluba.

Birmingem je naveo da će jedan od trenera Stiv Spuner privremeno da vodi prvi tim do imenovanja novog menadžera kluba.

Runi je Birmingem preuzeo početkom oktobra prošle godine, a ovaj klub je vodio na 15 utakmica. On je ranije bio trener Di-Si Junajteda i Derbija.

Birmingem se trenutno nalazi na 20. mestu na tabeli Čempionšipa sa 28 bodova iz 26 mečeva. 
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()