Bivši fudbaler bio u Briselu na Hejselu: Živimo u trulom, odvratnom, svetu

Dvojica naših sunarodnika su hladnokrvno ubijeni na ulicama Brisela, kaže Bojan Đorić

17.10.2023. 10:40
  • Podeli:
Bojan Đorić-652e48506ccb6.webp Foto: Printscreen/Youtube/Christoffer1

Teroristički napad u Briselu dogodio se na gradskim ulicama uoči početka utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. između Belgije i Švedske. Dvojica gostujućih navijača ubijena su, fudbaleri Švedske nisu želeli da izađu na teren u drugom poluvremenu, pa je meč prekinut pri rezultatu 1:1, a državljanin Tunisa koji je učinio ovaj zločin preminuo je u bolnici od povreda zadobijenih u policijskoj akciji.

Navijači na stadionu "Hejsel" dobili su, tokom poluvremena, informaciju o dešavanjima na ulici i ostali su na tribinama u suzama do kasnih večernjih sati. U delu za medije bio je i švedski komentator TV "Viaplej" Bojan Đorić, inače nekadašnji fudbaler. mladi švedski reprezentativac, rodom iz Beograda.

"Teško mi je da dođem do reči, a trebalo bi da pričamo o utakmici... Ja volim fudbal, to je moj život, znači mi sve i više od toga. Ali, dvojica naših sunarodnika su hladnokrvno ubijeni na ulicama Brisela i mi bi trebalo da igramo još 45 minuta", rekao je Đorđić, vidno utučen zbog tragedije i dodao:

"To je tama, to nije samo naše društvo... Sve je izgubljeno. Plače mi se, plačem zbog ljudskih vrednosti koje su izgubljene i moraju ponovo da budu prioritet. Živimo u trulom, odvratnom svetu sa ljudima koji ne zaslužuju da žive na ovoj planeti. Izražavam saučešće porodicama žrtava", izjavio je Bojan Đorđić, prenosi "Telegraf".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()