Bivši fudbaler osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva devojke: Ovo je gore od zatvora

Žena od 56 godina brutalno je napadnuta ispred svoje zgrade

13.02.2024. 15:43
  • Podeli:
Đovani Padovani-65cb7f8531fd9.webp Foto: Profimedia

Nekadašnji italijanski fudbaler Đovani Padovani (28) osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva, u tom trenutku, bivše devojke Alesandre Mateuci, koja je bila dosta starija od njega - čak 28 godina. Bivši igrač Sankataldesa je ženu, sa kojom se zabavljao, brutalno ubio ispred njene kuće 23. augusta 2022. godine.

Alesandra je razgovarala telefonom sa svojom sestrom Stefanijom, koja je čula njene vriske dok ju je Padovani, inače i bivši model, pretukao na smrt. Prvo je udario čekićem, pa šakama, zatim i bejzbol palicom, a na kraju klupom koju je usput našao i poneo u parku blizu njenog stana u Bolonji.

Alesandra je preživela prvi napad, kasnije je umrla u bolnici, piše "Dejli mejl".

Prema pisanju lokalnih medija, par je bio zajedno oko godinu dana, ali su većinu vremena provodili razdvojeni jer je Alesandra živjela u Bolonji, dok je Padovani bio na Siciliji.

Sestra otkrila dešavanja pre ubistva

Sestra preminule žene Stefania je tvrdila da su se posvađali u januaru 2022. nakon čega su i prekinuli vezu. Ali Padovani nije odustajao pa je maltretirao porukama i pozivima, a ona ga je na kraju prijavila policiji za uhođenje.

Ni to ga nije zaustavilo, a njene komšije su lokalnim medijima ispričale da je pokušao da joj uništi auto i provali u kuću.

Sudiji u Bolonji trebalo je samo dva sata da izrekne kaznu, a rekao je da su njegovo uhođenje i predatorsko ponašanje, kao i priroda napada s predumišljajem, bili otežavajući. 

Padovani je tvrdio i branio se da nije bio u prisebnom stanju u vreme napada, rekavši sudu:

"Da sam bio potpuno lucidan i sposoban, zaslužujem doživotnu robiju. Ali ako smatrate da postoji nešto abnormalno u ponašanju, onda ne. Nisam bio dobro, jer osoba koja je dobro ne ubija drugog čoveka. U noćnoj sam mori- Žao mi je, ovo je veći teret od zatvora".

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()