Bivši kapiten Nemačke ima revolucionaran predlog: Odnosi se na plate i bonuse

Najbolji fudbaleri zarađuju između 10 i 20 miliona evra godišnje, a neki i više, počinje nemački fudbaler svoju kolumnu

13.10.2023. 11:39
  • Podeli:
Philipp Lahm_foto_reuters-6528224d9252d.webp Foto: Reuters

Bivši kapiten reprezentacije Nemačke Filip Lam (30) dao je revolucionaran predlog koji se neće svideti igračima i trenerima. On smatra da bi za fudbal u njegovoj zemlji bilo dobro da se igrači iz Bundeslige odreknu bonusa i da trenerska plata ne prelazi 2.000.000 evra.

"Hans Flik je navodno bio plaćen 6.500.000 evra godišnje, a sada će Nagelsman da dobije 4.800.000. To nije dobro, iznosi su previsoki. Situacija u klubovima je drugačija, ali federacije poput Fudbalskog saveza Nemačke ne bi smeli da daju više od 2.000.000 evra godišnje bilo kojem treneru,“ napisao je Lam u kolumni za „Gardijan“ i nastavio:

"Reprezentacija igra tek 10, 15 utakmica godišnje, a vrhunski klubovi imaju tri do četiri puta više mečeva. U pauzama između utakmica selektora nema na terenu od četiri do šest nedjelja uzastopno. Najbolji fudbaleri zarađuju između 10 i 20 miliona evra godišnje, a neki i više. Hoće li dobiti 100.000 evra premije za učešće na Svetskom prvenstvu nije im bitno. Odricanjem od tih bonusa reprezentativci bi nešto vratili zemlji koja im je dala priliku za karijeru i bogatstvo. To bi pomoglo da se fudbal približi ljudima.“

Lam je počeo i završio karijeru u Bajernu iz Minhena čiji je član bio od 1995. do 2017. Nosio je još dres Štutgarta u periodu od 2003. do 2005. kao pozajmljen igrač kluba iz Minhena, a sa reprezentacijom Nemačke bio je prvak sveta 2014.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()