Borbeni Holanđani nisu uspeli: Engleska obezbedila drugo uzastopno finale Evropskog prvenstva

Englezi su najbolji kada je to najpotrebnije

10.07.2024. 22:57
  • Podeli:
engleska nizozemska reuters-668ef4c18871c.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Engleske plasirali su se u finale Evropskog prvenstva u Nemačkoj nakon što su savladali Holandiju rezultatom 2:1.  Oni će se za trofej boriti sa Španijom koja je bila bolja od Francuske.

U 7. minutu Holanđani su poveli. Oduzeo je Siomons loptu Rajsu na četrdesetak metara od gola Engleza, povukao napred i iz punog trka, sa 20 metara, fenomenalno pogodio - u dalji gornji ugao Pikfordovog gola.

Ipak u 18. minutu Engleska je izjednačila ekspresno - strelac je kapiten Hari Kejn iz penala. Pogodio je Ferbrugen stranu u koju će šutirati kapiten Engleza, ali uzald, bio je to savršeno precizan udarac Kejna, uz samu stativu.

Strašan meč gledali smo u nastavku, ređale su se prilike i sa jedne i sa druge strane. Posed lopte je bio daleko na strani selekcije Engleske - 66% naspram 34% Holanđana, ali do kraja poluvremena nije bilo golova pa je rezultat ostao 1:1.

 AP PHOTOFRANK AUGSTEIN

Nešto slabiji ritam je bio na startu drugog poluvremena. 

U 65. minutu pravo niotkuda Holanđani umalo da povedu. Pikford je bio na visini zadatka posle pokušaja Van Dajka blizu gola - sjajnom paradom je sačuvao mrežu. Prethodno, Verman je ubacio iz "dubine" igrališta u srce kaznenog prostora, gde je Van Dajk bio najsnalažljiviji, ali je golman engela bio spreman.

Saka je u 79. minutu  postigao gol, ali je on poništen nakon odluke iz VAR sobe.

Ipak u 90. minutu, Englezi su postigli novi gol, Votkins je bio  strelac za 2:1, što je bio i konačan rezultat meča.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()