Boško Đurovski za UNU o krahu Srbije na Evropskom prvenstvu: Piksi i igrači treba da preuzmu odgovornost

Legenda srpskog fudbala analizirala nastup našeg tima u Nemačkoj

Autor: Maša Vuković
26.06.2024. 20:48
  • Podeli:

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u narednu fazu Evropskog prvenstva u Nemačkoj. "Orlovi" su završili kao poslednji u grupi C, osvojivši samo dva boda.

O učešću Srbije na Evropskom prvenstvu, da li je moglo bolje, ko je kriv i šta dalje, za UNU je govorio legendarni srpski fudbaler i trener Boško Đurovski.

"Reprezentacija Srbije je bila tako blizu, a tako daleko. Ako smo imali tri utakmice, a dali samo jedan gol, nezadovoljstvo je preovladalo nakon Evropskog prvenstva. Ja lično smatram da nismo uspeli da pronađemo svoj sistem igre, da napravimo svoj stil koji će doneti uspeh", rekao je on, a potom i otkrio šta nedostaje našem timu:

"Fali ta uigranost između igrača, fale taktički detalji koji su na neki način i presudni kada je jedna utakmica u pitanju".

Na pitanju šta dalje, kakva je budućnost Srbije, Đurovski nema dilemu.

"Potrebna je jedna dobra analiza. Narod je ljut na selektora, opravdano, jer je selektor najodgovorniji, kao i trener usvakom klubu. Vidim da se polemiše da li će Piksi ostati, to je na rukovodstvu Fudbalskog saveza. Tu postoji moralna odgovornost, kada je u pitanju Piksi, jeste potpisao ugovor, ali treba sesti i razgovarati. Treba da preuzme odgovornost kao i igrači. Počelo je da se priča o nekom nejedninstvu i nezadovoljstvu pojedinih igrača, mnogo je faktora koji utiču na budućnost našeg fudbala".

Podsećanja radi, nakon neuspeha u Kataru, Fudbalska reprezentacija Srbije je doživela debakl i na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()